Bingocams

Iedereen die het leuk vindt kan terecht bij de website BingoCams om online bingo te spelen en zich met andere vormen van entertainment te vermaken, of je nu 20 bent of 45 het maakt niet uit, bingospelen is voor iedereen en van iedereen. Het bingospelen staat centraal, maar je kunt er ook op andere manieren plezier aan beleven, zoals door te chatten met andere deelnemers, waarbij je zelfs de webcam kunt gebruiken, zie het maar als een sociale online ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Elk bingospel kent natuurlijk een winnaar met een volle bingokaart. Wat is er nu leuker dan de winnaar van het bingospel uit zijn stoel te zien opspringen om een vreugdedansje te maken? Dat kan bij BingoCams als de winnaar de webcam heeft aangezet tijdens het spel, want het beeld van de webcam komt meteen op het scherm als bekend is wie de winnaar is geworden.

Doe gezellig mee

Bij BingoCams is het heel eenvoudig om een account aan te maken. Je hoeft je maar één keer aan te melden om vervolgens elke keer met je gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen. Als je eenmaal bent ingelogd dan heb je een ruime keuze aan bingorooms met verschillende kaartprijzen en een maximaal aantal spelers. Je kunt in het overzicht van de bingorooms zien hoeveel spelers er op dat moment in de bingoroom aanwezig zijn en of deze vol is of dat je er nog bij kunt om bingokaarten te kopen. Ben je in een bingoroom, maar wil je overstappen naar een andere, dan kun je rechts onder in beeld op bingorooms klikken. Deze knop werkt alleen op het moment dat je geen bingokaarten hebt gekocht en er geen bingospel bezig is.

Om erop toe te zien dat alles soepel verloopt in de chatrooms wordt er gebruik gemaakt van chathosts. Deze zijn live aanwezig en houden toezicht op de gang van zaken. Verder zorgen ze ook voor vormen van vermaak en kun je altijd vragen aan hen stellen. Je kunt altijd via het beeldscherm zien wie de live chathost is, want deze worden door middel van een apart venster getoond.

Bingokaarten

Je kunt pas bingokaarten kopen als je een bingoroom hebt geselecteerd en daar naar binnen bent gegaan, de eerstkomende bingoronde is het mogelijk om kaarten te kopen. Linksboven in het scherm vind je het tabblad kaarten, waar je bingokaarten kunt aanschaffen. Je ziet daar ook dat er een teller naar 0 aan het aftellen is en totdat de nul bereikt is, heb je de mogelijkheid om bingokaarten te kijken. Als de spelronde begint, dan verschijnen de nummers in beeld en worden deze automatisch aangevinkt op je bingokaart. De eerste bingospeler met een volle horizontale lijn is de winnaar van het eerste patroon en daarna volgt het spel om as eerste twee volle horizontale lijnen te krijgen. Na deze twee patronen gaat het spel verder voor een volle bingokaart. De prijs waarvoor je speelt komt in beeld.

Met bingokaarten is het ook mogelijk om extra prijzen te winnen. Je kunt bijvoorbeeld de jackpot van de bingoroom winnen als je er in slaagt om voordat er veertig ballen zijn gevallen al een volle bingokaart te hebben. Je wint dan de room jackpot. Heb je een volle bingokaart voordat er 32 ballen zijn gevallen, dan win je de pot.

Chatgames

Ook kun je meedoen met de leuke chatgames, waarmee fantastische prijzen gewonnen kunnen worden. De live chathost is degene die de chatgames verzorgt en zal deze uiteraard van tevoren aankondigen. Een simpel spel is bijvoorbeeld de chatgame waarin je het eerstvolgende nummer goed moet raden. Alle bingospelers kunnen hun antwoord dan in het chatvenster typen en als je wint, dan kom je voor een leuke prijs in aanmerking. Elke bingoronde eindigt op het moment dat er sprake is van een volle kaart. Daarna kunnen er weer nieuwe kaarten worden aangeschaft.